Kjente kunstnere stiller opp for Trygg/Lade

1.oktober starter loddsalget. 11 kunstnere fra Trondheim, mange med tilknytning til Lade har gitt hvert sitt verk til lotteriet. Samlet verdi er over 40.000 kroner. Inntektene går til drift av klubben. Hvert lodd koster 50 kroner og du kan kjøpe så mange du vil.

  • Lodd kjøpes ved å Vipps til Vipps # 136547.

  • Tillatt antall solgte lodd er 3200.

  • Søndag 8.desember kl.16.00 blir det trekning i klubbhuset i Gunnlaugsvei 13


LISTE OVER årets kunstnere OG KUNSTVERK

  1. Håkon Bleken, uten tittel, 65x50

  2. Christer Glein, uten tittel, 65x45

  3. Åse Fagervik, “Håp”, 38x38

  4. Børge Strand, “Rosa sky”, 28x28

  5. Åse Juul, “Perlemorskyer”, 40x27

  6. Per Stian Monsås, uten tittel, 20x20

  7. Thomas Pahr, “Rekedinosauren”, 38x38

  8. Kjetil Strand, “Fly me to the moon”, 32x27

  9. Leif Otto Furseth, “Smedstuen”, 60x40

  10. Turid Torland, uten tittel, 50x50

  11. Erna Stoknes, “Sommerdrøm”, 60x60


KUNSTVERKENE


OM ÅRETS KUNSTNERE

HÅKON INGVALD BLEKEN

Håkon Ingvald Bleken (født 1929) er en norsk maler. Hans definitive gjennombrudd som kunstner kom i 1971 med en serie kulltegninger kalt Fragmenter av et diktatur. Videre er Bleken kjent for å bruke litterære verker som utgangspunkt for sine bilder. Doktor Faustus av Thomas MannHedda Gabler av Henrik Ibsen og Prosessen av Franz Kafka er verker som han stadig vender tilbake til i sin produksjon. Menneskelig lidelse og samfunnsengasjement er sentrale temaer hos Bleken.

Han vant konkurransen om det offisielle signingsbildet av Kong Harald V og Dronning Sonja, bildet henger i dag i Stiftsgården i Trondheim. Bleken har portrettert flere kjente skikkelser, blant andre Kong Olav V og Wenche Foss.

Bleken har mottatt en rekke utmerkelser og priser for sitt kunstneriske virke.


CHRISTER GLEIN

CHRISTER GLEIN (f. 1984) er utdannet ved Falmouth College of Arts i England og vendte, etter et lengere arbeidsopphold i Brussel, tilbake til Oslo, hvor han i dag bor og arbeider. Glein har rukket å markere seg sterkt på den nasjonale kunstscenen og har helt siden sin debututstilling i 2009, opplevd en stor interesse for sine arbeider, både hos samlere og et bredere kunstpublikum.

Etter endt utdannelse i 2006 fungerte han i to år som assistent for Sverre Bjertnæs. I likhet med Bjertnæs har Glein en stor interesse for maleriet, dets historiefortellende egenskaper og balansen mellom det narrative og det formale. Tekniske ferdigheter og maleprosess står sentralt i kunstnerskapet.

I likhet med de modernistiske malerne er Glein opptatt av kunstens autonomi og egenverdi, og form, farge og komposisjon er viktige komponenter i hans arbeider. Han benytter seg også av kunsthistoriske referanser og motiver i maleriene, noe som resulterer i en kompleks billedverden som stadig utfordrer oss. De ulike motivene ser han selv på som en form for stilleben, altså en sammenstilling av livløse objekter.

Maleteknikken spiller en sentral rolle i samtlige arbeider, og Glein har latt seg inspirere av malere som Jakob Weidemann, Serge Poliakoff og Giorgio Morandi. Ved å benytte ulike kunsthistoriske referanser, utforsker Glein hvordan den vestlige kunsthistorien er basert på visse idealer og et vestlig kollektivt minne som ekskluderer globale perspektiver. Slik lar Gleins kunstnerskap oss bli kjent med ulike deler av kunsthistorien og inviterer oss samtidig til å lese den på en ny måte.


ÅSE FAGERVIK

Åse Fagervik, er billedkunstner, bor og arbeider i Stjørdal der hun også har maleatelier/visningsrom. Intuitiv maling der det indre landskapet havner på lerretet. For det meste abstrakte uttrykk, men med figurative elementer innimellom. Maler stort sett med akryl, men benytter innimellom også akrylspray, tekstur, kull og kritt. Hun er kjent for sine fargerike malerier samt også sirkelformasjonene som ofte trer frem i kunsten. Det er kraftfulle og spesielle maleprosesser, prosesser som bringer undring, håp, lys og kjærlighet.

Hun har hatt en rekke utstillinger oppgjennom årene, både i inn og utland. De siste årene har hun vært representert med kunsten både i New York, Paris, Firenze, Milano, Cannes og Palermo.

Ved siden av kunsten produserer hun også eksklusive kunstprodukter. f.eks ull/silkeskjerf med påtrykk av sin kunst. Hun har mye på hjertet og skriver derfor også dikt, ord og betraktninger. Kanskje blir det til en bok en dag. Gjennom kunsten ønsker hun å bidra med noe positivt for andre. Det gir mening når min kunst rører ved noe i andre mennesker. Det er drivkraften, forteller hun.


BØRGE STRAND

Børge Strand er født og oppvokst i Trondheim ( 1974 ). Har de siste årene bodd på Lademoen og har eget atelier på Lade hvor han skaper abstrakte og naturalistiske landskapsmaleri. Han har alltid likt å tegne. Valgte derfor tegning/form/farge som studieretning på videregående skole. Interessen for form og farge har siden fulgt han hele livet.     Både når det gjelder kunst, interiør, design og arkitektur.

 I 1999  ble han lam fra nakken og ned etter at en blodåre (aneurisme) sprakk i nakken. Noe som førte til et langt sykehusopphold og en høy lammelse.  Sitter i en elektrisk rullestol og har i dag fått god funksjon i venstre hånd. Da interessen for maling aldri forsvant, tok han kunstskole i voksen alder ( 2004 ) og har i dag etablert et atelier i Ladebekken 50. Ta gjerne kontakt per mail eller mobil hvis du ønsker å komme i studioet og se på bildene.

Børge Strander en fantastisk kunstner. Han maler de vakreste stemningsbildene. Han formidler lyset og fargespillet i naturen på en fremragende måte.


ÅSE JUUL

Åse Juul startet Modern Art Gallery i 1986, og har jobbet med kunst og kunstformidling i 38 år.  Hun jobber med maleri, akvarell, grafikk og foto. Hennes malerier er innkjøpt til en rekke bedrifter, institusjoner, kunstklubber og private hjem, og solgt til kunder fra flere land i Europa, Amerika, Asia og Australia.  Åse Juul har til en hver tid utstilling i galleriet, og på denne siden er det kun originale malerier og akvareller.  -Gjennom bildene mine ønsker jeg å skildre kjærlighet til musikk, dans, kultur, naturen og mennesket, forteller hun


PER STIAN MONSÅS

Per Stian Monsås (f. 1990, Trondheim) tar utgangspunkt i det hverdagslige, og blir inspirert at det som omgir oss. Arbeidene hans spenner fra abstrakt grafikk til monumentale installasjonsverk. Monsås tar tak i det som fascinerer ham, og ønsker å dele opplevelsen med publikum gjennom deres eget møte med kunsten.


THOMAS PAHR

Thomas Pahr. (f. 1984) Opprinnelig bergenser bosatt i Trondheim. Han har sitt daglig virke som psykiater ved St. Olavs hospital og en aktiv og kreativ kunstner.

-Jeg startet å male bilder i 2004. Er glad i farger, morsomme motiver og teite titler. Materialmessig går det mest i ulike akryl- og vinylbaserte produkter på lerret eller papir. Stilen vil jeg beskrive som “abstraktfigurativ”, hvis noe slikt kan (sam)eksistere. “Naivisme” kan også passe, forteller han.


KJETIL STRAND

Kjetil Strand er en Ladegutt f. 1959 . Han har jobbet som illustratør og grafiker i et forlag, et læremiddel firma og i sitt eget firma. Begynte å tegne allerede som elev ved Lade skole.

Har tegnet for mange firma i Trondheim, Sintef, St Olavs sykehus, Posten, Trondheim kommune med flere. Tegnet i kampprogrammet til RBK i flere år. Han tegner alt fra karikaturer, vitsetegninger, tegneserier. Har også laget og illustrert bøker, plakater og andre grafiske produkter. Kjetil har, fantasi, kreativitet og en flott strek.


LEIF OTTO FURSETH

Leif Otto Furseth (1949-) er en kjent bytegner i Trondheim. Han har tegnet flere hundre tegninger av hus i byen. 

Som profesjon ble kunstskolen på Persaunet i 1970 avgjørende for hans "karriere" tegnemessig. I 1972 valgte han reklameyrket framfor arkitektutdannelse. Han tok sin eksamen som grafisk formgiver i 1974, det samme året begynte han i Bennett Reklame. 

Å tegne bybilder er hans hobby. Jobben er å illustrere salgsprosjekter for utbyggere og meglere. Siden starten i 1981 har han tegnet nærmere 300 detaljerte bytegninger Tegneinteressen startet lenge før han begynte på skolen, på bymaleren Arthur Meyers fang. Som bytegner debuterte han i 1981. Når det gjelder bilder fra, 50-, 60- og 70-årene, finnes det ikke mye i arkivene. -Jeg er avhengig av hjelp fra publikum. Har du bilder liggende fra disse tidsepokene og før, tar jeg imot det, sier bytegner Leif Otto Furseth.


TURID TORLAND

Turid Torland maler abstrakte og figurative bilder i akryl og akvarell.

Hun er oppvokst på Lade og bor nå på Lade. Har malt siden 2015. Er medlem i Trondheims eldste maleklubb, Atelier St. Olav. Maler mest abstrakte bilder i akryl og akvarell. Hun blir inspirert av natur, litteratur og andre kunstnere. Har hatt utstillinger på Kuringen Bryggehotell, flere steder i Trondheim, separatutstillinger på Sponhuset og arrangerer

Kunstvandring i egen hagen på Lade, sammen med andre kunstnere.


ERNA STOKNES

Erna Stoknes er vokst opp på Stokkøya, men har bodd iTrondheim hele sitt yrkesaktive liv og bor nå på Lade. Hun er pensjonist og har malt om lag 3 år. Hun maler med akryl på lerret og er autodidakt. Maler mest abstrakt, men også noe figurativt. Hun er medlem av maleklubben Atelier St.Olav. Hun har deltatt med utstillinger på Kuringen Bryggehotell og Sponhuset ,Valentinlystsenteret og «Kunstutstilling i hagen» 2024.